Naturens färgskala

Lägg grunden till din festdukning med en linneduk i vacker struktur. Här får det gärna vara lite skrynkligt för en avslappnad känsla. Matcha med rustikt porslin och glöm inte servetten.

Använd tygservetter - eller en kökshandduk - och knyt om med ett enkelt snöre tillsammans med besticken.

Smart bordsställning

Dekorationerna hänger på en ställning över bordet. Perfekt när det är ont om yta och du vill ha plats till både blommor och ljus. Vaserna, som också kan användas stående, knyter du själv upp med snyggt snöre i läder. Tänk på att variera olika höjder för finast effekt.

Fat på fot

Låt kräftorna komma i blickfånget för hela dukningen. Allt från tårtfat till våningsfat passar utmärkt att använda när du serverar festens huvudingrediens. Du kan också prova att sätta två tårtfat ovanpå varandra om du vill skapa en imponerande skaldjursplatå.

Kyl drycken

Häll mängder av is i en stor plåtbalja och fyll med goda drycker som gästerna får förse sig själva av. Använd en balja med handtag så är det enkelt att bära fram. När festen är över passar kärlet perfekt för plantering.

Glöm inte filten

En filt värmer skönt i sensommarkvällen. Häng över stolsryggen så varje gäst får sin egen filt eller samla några stycken i en korg.