Knyt en egen växtampel som passar din personliga stil! Som bas går det lika bra att använda en FENIX kruka som en JEKYLL flaska/vas. Använd färger på BIND snöret som matchar med din övriga inredning och välj själv om du vill göra en kort eller lång variant som passar i just ditt hem.

Gör så här:

1. Klipp åtta jämnlånga snören för att bygga ampelns stomme. Längden på snörena anpassas efter krukan eller vasen. På bilderna har vi använt snören som är cirka 80 cm långa.

2. Knyt samman alla snören i ena änden. 

3. Knyt ihop snörena två och två cirka 5 cm ifrån den stora knuten, beroende på vilken storlek det är på krukan eller vasen. Totalt ska det vara fyra knutar på samma höjd.

4. Dela på de två knutarna som du nyss knöt och knyt ihop dem med ett annat snöre, så det bildas ett rutmönster. Även här ska det bli fyra knutar på samma höjd. 

5. Knyt samman alla snören på toppen och häng ampeln på en krok.

Nu är stommen klar! 

Tips: En PENNY fjäder i den nedre knuten ger ampeln en extra detalj. 

Fortsätt till steg 6 om du vill ha en lång ampel.

6. Klipp snören och anpassa längden efter hur lång du vill att ampeln ska bli. Vi ville ha en lång ampel som passade vårt höga tak så vi klippte snörena drygt två meter långa. 

7. Dubbelvik snöret och dra det under ramen för att skapa en ögla. Dra änden av snöret genom öglan. Upprepa steg 7 tills ramen inte syns längre.

Nu är din ampel färdig!