Köp- & leveransvillkor


1. Kontaktinformation

Affari of Sweden AB
Hallarydsvägen 56A
285 39 Markaryd
Telefon: 0479 155 50
E-mail: kundservice@affariofsweden.com

Tveka inte att kontakta Affari of Sweden AB om du har några frågor med anledning av dessa köp- och leveransvillkor.

 

2. Om dessa villkor och avtal om köp

Dessa köp- och leveransvillkor (”Villkoren”) gäller vid köp av kund i Sverige av varor från Affari of Sweden AB (”Affari of Sweden”) via internet på vår hemsida www.affariofsweden.se (”Webbplatsen”).

Du måste vara minst 18 år för att få handla på Webbplatsen.

En order som lagts på Webbplatsen är bindande.  Din beställning kommer att bekräftas av Affari of Sweden till din e-postadress genom ett bekräftelsemejl med ordernummer samt dina kontakt- och leveransuppgifter. Om uppgifterna i bekräftelsen inte är korrekta ber vi dig att så snart som möjligt ta kontakt med oss. Du är skyldig att tillse att dina kontakt- och leveransuppgifter är korrekta och justera dem för de fall de skulle ändras. 

Genom beställningen accepterar du Villkoren och att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Affari of Sweden är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och är därför ansvarig för att dina uppgifter hanteras på ett korrekt och säkert sätt i enlighet med tillämplig lagstiftning.

Affari of Sweden (eller, i förekommande fall, tredje man) äger samtliga immateriella rättigheter till innehållet på Webbplatsen. Det är inte tillåtet att hantera material från Webbplatsen i näringsverksamhet eller annars i kommersiellt syfte.

 

3. Pris och betalningsalternativ

Vid köp gäller de priser som anges i webbutiken. Pris anges i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Observera att frakt inte ingår i priset, utan tillkommer på alla beställningar i enlighet med vad som anges Villkoren.

Det pris som anges i webbutiken när din beställning genomförs är det som gäller för köpavtalet. Vi ändrar inte priset i efterhand, även om priset har reducerats efter att beställningen har slutförts.

Det ska vara enkelt och säkert att handla hos oss. Därför erbjuder vi Klarna Bank AB:s (publ) (”Klarna”) olika tjänster som betalningsalternativ. Du kan välja mellan följande alternativ:

  1. Betala direkt i kassan med banköverföring,  
  2. Kortbetalning efter att du har mottagit din beställning,
  3. Dela upp din betalning.

Mer information om Klarnas betalningsalternativ och tillämpliga villkor finns här: Klarnas betalningsalternativ.

Har du frågor gällande betalning genom Klarna, vänligen kontakta Klarna via www.klarna.se/kundservice eller ring Klarnas kundservice på 08-120 120 10.

Klarnas dataskyddsinformation.

 

4. Leveransvillkor

Leveranstid och frakt

Normalt skickas din beställning inom 2–4 arbetsdagar (helgfria vardagar). Vi reserverar oss för att angivet leveransdatum kan ändras.

PostNord utlämningställe: Frakten kostar 59 kr. Om din order överstiger 499 kr (efter eventuella rabatter) är frakten fri. Försändelsen levereras till valfritt Postnord-ombud, t.ex. en närliggande livsmedelsbutik. Du får ett meddelande via sms, mejl eller i PostNord App när paketet finns att hämta hos ditt valda utlämningsställe.

PostNord hemleverans: Frakten kostar 99 kr. Du får en avisering via sms, mejl eller via PostNord App och väljer själv leveransdag och tidsintervall. Postnord levererar till port eller tomtgräns och du ansvarar för upp- och inbärning. Paketet (försändelsen) kontrolleras och kvitteras av dig vid porten för pall och styckegods, eller vid dörren för paket.

PostNord hemleverans (skrymmande produkter): Frakten kostar 499 kr. Du får en avisering via sms, mejl eller via PostNord App och väljer själv leveransdag och tidsintervall. Postnord levererar till port eller tomtgräns och du ansvarar för upp- och inbärning. Paketet (försändelsen) kontrolleras och kvitteras av dig vid porten för pall och styckegods, eller vid dörren för paket.

*Fri frakt gäller inte paket som skickas med PostNord hemleverans.

Vi erbjuder leverans endast till adresser inom Sverige.
 

Ej uthämtad vara

Du har 7 dagar på dig att hämta ditt paket hos ditt ombud. Om du inte har hämtat paketet inom 7 dagar, skickas paketet tillbaka till oss och vi debiterar dig 250 kr, som avser frakt- och returfraktkostnad och vår hantering av returen.

Var noga när du fyller i namn och adress innan du slutför ditt köp. För att ombudet ska kunna lämna ut ditt paket måste mottagarens namn stämma överens med mottagarens legitimation.

Vi ändrar inga uppgifter på en beställning som redan har skickats. Om du av någon anledning inte kan hämta ut ditt paket, får du gärna meddela oss om detta.

 

5. Ångerrätt och öppet köp

Ångerrätt i 14 dagar vid distansköp

Vid beställning via internet har du som kund alltid ångerrätt i 14 dagar från den dag då du mottog dina varor. Ångerrätten gäller utan att du behöver ange något skäl och gäller såväl varor på ordinarie pris som reavaror.

För att utnyttja din ångerrätt ska du inom denna tidsperiod skicka ett e-postmeddelande till kundservice@affariofsweden.com där du klart och tydligt anger att vill utnyttja din ångerrätt samt ditt ordernummer. För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Dina varor ska sedan returneras till Affari of Sweden AB (Verkstadsgatan 1, 283 50 Osby) utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

Observera att ångerrätten endast gäller oanvända varor i ursprungligt skick och utan defekter, som ska returneras i originalförpackningar med medföljande bruksanvisningar. Du får dock med bibehållen ångerrätt packa upp och titta på/undersöka din vara. Varan ska dock vid en sådan undersökning hanteras varsamt och endast i den utsträckning som är nödvändig.

För att returnera varor fyller du i returformuläret som finns på vår hemsida.

Du som kund står för returfrakten. Efter att vi har mottagit din retur återbetalar vi kostnaden för varan/varorna med avdrag för fraktkostnaden (se fraktkostnader under rubrik 4. Leveransvillkor, Leveranstid och frakt) samt avdrag om 59 kr för returfrakten. Återbetalning sköts av Klarna och sker inom 14 dagar efter att din retur har mottagits till vårt lager.

Observera att vi automatiserar vårt lager och börjar behandla din order snarast möjligt och du kan då inte ändra eller annullera din order. 
 

Öppet köp i 30 dagar

Vi erbjuder öppet köp på alla ordrar i 30 dagar från den dag då du mottog dina varor. Det gäller såväl varor på ordinarie pris som reavaror.

Observera att öppet köp endast gäller oanvända varor i ursprungligt skick och utan defekter, som ska returneras i originalförpackningar med medföljande bruksanvisningar.

För att returnera varor fyller du i returformuläret som finns på vår hemsida. Du är ansvarig för varornas skick från det att du har tagit emot dina varor till att de är returnerade hos oss. Det är därför viktigt att du packar varorna på ett sätt som skyddar under transporten.

Alla returer måste godkännas av Affari of Sweden. Återbetalning av returnerade varor sker efter att vi har godkänt returen. Du som kund står för returfrakten. Efter att vi har mottagit din retur återbetalar vi kostnaden för varan/varorna med avdrag för fraktkostnaden (se fraktkostnader under rubrik 4. Leveransvillkor, Leveranstid och frakt) samt avdrag om 59 kr för returfrakten.

Om du vill byta vara till en annan gör du en ny beställning och returnerar den första varan enligt ovan. Bytesrätt gäller i 30 dagar.

 

6. Reklamation

Vi ber dig att så snart som möjligt efter att du har mottagit dina varor kontrollera att du mottagit rätt varor och rätt antal samt att du inte har fått en felaktig vara.

Om du har fått en felaktig vara eller felaktigt antal varor, ber vi dig att omgående ta kontakt med oss via vårt returformulär så att vi kan hjälpa dig på bästa möjliga sätt. 

Reklamation av felaktig vara ska ske inom skälig tid. Reklamation som inkommer inom två månader från köpet anses ha inkommit inom skälig tid. Om du inte reklamerar inom tre år från avhämtning förlorar du din rätt att åberopa felet.

Vid reklamation ska du alltid returnera varan till oss och därefter bedömer vi om returrätt föreligger. En vara anses vara felaktig om den avviker från produktbeskrivningen på vår hemsida.

Vi står för returfrakten, förutsatt att vi bedömer att varan är felaktig. I annat fall får du som köpare täcka fraktkostnaderna.  

Om du vill att en opartisk aktör granskar ditt reklamationsärende kan du vända dig till konsumentvägledaren i din kommun.

Om du tycker att en beställning du gjort hos oss är felaktig och har reklamerat den hos oss men vi inte håller med dig så har vi en tvist. För att få denna tvist prövad kan du vända dig till Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm, www.arn.se (”ARN”). Vi medverkar i tvistlösningsförandet och följer ARN:s rekommendationer.

Om du upptäcker skada på emballage eller vara till följd av transportskada ska ersättningsanspråk riktas direkt mot PostNord.

 

7. Garantier

För att du som kund ska känna dig trygg med ditt köp, lämnar Affari of Sweden garanti för vissa av våra produkter. När du köper en produkt som omfattas av en garanti, får du information om garantivillkoren vid köpet. Av garantivillkoren framgår hur lång garantiperioden är, samt vilka övriga villkor som gäller för garantin.

Affari of Swedens garantiåtagande gäller inom Sverige.

 

8. Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella felaktiga uppgifter om pris och produktbeskrivningar samt för färgavvikelser i förhållande till produktbilder på vår hemsida i den utsträckning som är tillåten enligt gällande konsumenträttslagstiftning. Om rättelse av felaktiga uppgifter påverkar dig negativt har du som konsument rätt att annullera din beställning.

Vi reserverar oss för att produkter som visas på vår hemsida kan ta slut i lager och att vi till följd av detta inte kan leverera din beställning i enlighet med Villkoren.

 

9. Force majeure

I händelse av myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väder-förhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelser eller annan omständighet utanför Affari of Swedens kontroll och som Affari of Sweden inte skäligen kunnat övervinna eller förutse, har Affari of Sweden rätt att frånträda sina skyldigheter enligt Villkoren. Vid sådan händelse är Affari of Sweden inte skyldig att ersätta skada som du har haft till följd av utebliven leverans.

 

10. Tillämplig lag och tvist

Svensk lag är tillämplig på dessa Villkor och de avtal som ingås i enlighet med Villkoren.

Tvist som uppstår med anledning av avtal som uppkommit till följd av eller i samband med dessa Villkor ska avgöras av allmän domstol i Sverige. Vidare har du som konsument rätt att få eventuellt anspråk prövat av ARN i enlighet med vad som anges under avsnitt 6.